Tibetaanse Energie

De Tibetaanse Acht, ook wel lemniscaat, luie acht en liggende acht genoemd.

Het is een oneindige beweging, zonder begin en einde. Het midden is het evenwichtspunt, het rustmoment, waar samenwerking en ruimte ontstaat. Het cijfer acht staat in de getallenleer symbool voor harmonie en transformatie.

 

Deze achtvormige beweging komt ook in de natuur voor bij de zijderups.

De zijderups spint een cocon van een draad, door achtvormige bewegingen te maken met zijn kop, waardoor langzaam de cocon gevormd wordt. Dit dient als bescherming van de transformatie van rups naar vlinder. Traditioneel gezien is de vlinder het symbool voor wedergeboorte.

Volgens de Tibetaanse geneeskunst cirkelt energie zowel in als rondom ons lichaam in 8-vormige patronen, ook wel Tibetaanse acht genoemd. Verstoringen in deze Tibetaanse achten kunnen met behulp van spiertesten worden getest en in balans worden gebracht.

Klachten die men kan ervaren bij verstoringen in de Tibetaanse achten zijn onder andere

  • vermoeidheid, afwezigheid, verstrooidheid
  • leermoeilijkheden
  • onhandigheid
  • vage pijnen
  • gezichts- en/of gehoorproblemen
  • gewrichtsklachten enz.

Deze liggende acht gebruik in ook vaker in de Edukinesiologie voor kinderen die moeite hebben met letters of cijfers. De letter of het cijfer waar ze moeite mee hebben wordt dan in deze acht verweven, waardoor het beter in hun systeem komt, het wordt beter herkent en het lezen en schrijven ervan wordt ook verbeterd.

Er valt nog een heleboel te vertellen over de Tibetaanse acht. Het mooiste is het om het zelf te ervaren.