Stressrelease

Examens, logeren gaan, plotselinge veranderingen, traumatische ervaringen, spreekbeurten, een groep te woord staan, vliegangst, voor kinderen met lees-/leerproblemen, fobieën, paniekaanvallen, angst voor ziektes, operaties, zien van een ongeluk, sportblessures enz.

Een emotie ontstaat door een bepaalde gebeurtenis en trekt als een energiegolf door ons lichaam. In onze hersenen wordt deze golf vertaald.
In de rechterhelft wordt deze golf als gevoel vertaald en vervolgens overgebracht naar de linkerhersenhelft waar het gevoel “begrepen” wordt. Op deze manier wordt een emotie verwerkt.
Echter, een aantal emoties die we voelen kunnen niet door ons “begrepen” worden. Vaak is dat het geval op jonge leeftijd.

Als een emotie niet verwerkt wordt in het linkerbrein blijft het als het ware hangen in de gevoelskant waarna het als blokkade opgeslagen wordt in ons systeem en de balans tussen links en rechts verstoord raakt.
Vaak kom je hier dan ook een (onbewuste) beperkende overtuiging tegen, zoals bv “ik ben niet goed genoeg, of ik ben te dik”, welke dan een rol blijft spelen in je leven.

Door in het nu een correctie te doen op de situatie, die in het verleden heeft plaatsgevonden, zal de stress op die situatie in het heden en de toekomst afnemen.

Deze techniek is ook toepasbaar voor situaties in de toekomst gelegen, waar we tegenop zien.